Przekaż 1%

Przekaż 1% podatku!

KRS: 0000 13 52 61

Nikt nie rodzi się tylko dla siebie

Czym jest 1% podatku?

To 1% podatku dochodowego osób fizycznych. Od 2004 roku można przekazać OPP - organizacjom pożytku publicznego. To nic nie kosztuje - nie dysponujemy "własnymi" pieniędzmi, lecz możemy zdecydować, gdzie podatek, który musimy przekazać państwu mają trafić.

Możesz samodzielnie zdecydować, gdzie trafi jedna setka Twojego podatku!

Jak przekazać 1% podatku?

Przekazanie 1% podatku dla Fundacji Towarzystwo Przyjaciół Centrum Zdrowia dziecka jest niezwykle łatwe!

Wystarczy w odpowiedniej rubryce w zeznaniu podatkowym PIT wpisać numer KRS: 0000135261

Dlaczego warto przekazać 1% podatku Fundacji Towarzystwo Przyjaciół Centrum Zdrowia Dziecka im. dr n. med. Jolanty Chmielik?

Nasza Fundacja ma już prawie 30 lat! Z satysfakcją patrzymy, jak wspaniale służą dzieciom miliony złotych, jakimi przez ten czas Fundacja zasiliła wyposażenie w nowoczesną aparaturą i sprzęty Szpitala – Pomnika Centrum Zdrowia Dziecka, wspierając też rozwój naukowy wybitnych lekarzy. Bo darowizny osób prywatnych i firm, a także odpisy z 1% podatku, trafiały tam, gdzie powinny: do małych pacjentów, znacząco poprawiając nowoczesne możliwości diagnostyczne i terapeutyczne, niosąc ulgę w cierpieniach, zawsze z wielką troską, by przywrócić im dzieciństwo.

Fundacja Towarzystwo Przyjaciół Centrum Zdrowia Dziecka działa nie tylko bez jakichkolwiek przywilejów dla swojego zarządu, bez służbowych aut i komórek, nawet bez wynajmowania biura i bez etatowego personelu. Za to w pełni transparentnie – nasze coroczne sprawozdania zawsze są dostępne w Internecie.

1% podatku dla naszej Fundacji to:
  • Pomoc chorym dzieciom znajdującym się pod opieką i na leczeniu w Instytucie "Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka" (IPCZD).
  • Działalność na rzecz wyposażenia w sprzęt medyczny i leki IPCZD.
  • Kompleksowa pomoc w zapewnieniu odpowiednich warunków pracy zespołu IPCZD.
  • Pomoc w utrzymaniu wysokiego poziomu usług medycznych, prac naukowych i badawczych IPCZD.
  • Upowszechnianie dorobku i osiągnięć IPCZD.
  • Współpraca z innymi instytucjami, organizacjami społecznymi, krajowymi i zagranicznymi w zakresie objętym działalnością Fundacji.

W jaki inny sposób możesz pomóc?

W każdej chwili możecie Państwo wspomóc Fundację wpłacając dowolną kwotę na konto fundacji w Banku PKO PB 15 1020 1127 0000 1702 0292 2680.

Fundacja 1%
Mamy nadzieję, że nie zabraknie wrażliwych serc by w dalszym ciągu pomoc tego rodzaju była możliwa. To także dzięki Twojej szczodrości chore dzieci mają lepsze szanse na trafną diagnozę i skuteczne leczenie. Dziękujemy w ich imieniu.
cropped-Projekt-bez-tytułu.png
Fundacja Towarzystwo Przyjaciół Centrum Zdrowia Dziecka